روزنامه دیلی میرور نوشت: مدت هاست که فاقد ارزش غذایی بودن شکلات نوتلا ثابت شده اما اکنون گفتگو برسرمیزان آسیب هایی است که این شکلات به بدن انسان وارد می سازد.
دیلی میرور نوشت: این شکلات معروفی که به صورت انبوه در امریکا و بسیاری کشورهای دیگر تولید می شود از مواد اولیه ای استفاده می کند که یا به صورت شیمیایی تولید می شوند یا به شدت تراریخته اند به گونه ای که فقط طعم موادی همچون وانیل، شیر و فندق را دارند و تبلیغات نادرست این شرکت، مصرف کننده را گمراه می کند.
به نوشته دیلی میرور، از شرکت فررو (Ferrero)، تولید کننده شکلات نوتلا در آمریکا به علت تبلیغات گمراه کننده، شکایت شده است زیرا در تبلیغات نوتلا، این شکلات را مغذی و برای سلامت انسان، مفید معرفی می کنند که اساسا نادرست و به همین علت این شرکت فقط در یک مورد شکایت در آمریکا سه میلیون دلار جریمه شده است.
دیلی میرور نوشت: در تولید نوتلا از” سوی لستین (Soy Lecithin) ” استفاده می شود که با دستکاری ژنتیکی به دست می آید و به علت میزان فراوان تراریختگی، هضم آن بسیار دشوار می شود و میزان هورمون های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
شماری از پزشکان توصیه کرده اند زنان باردار، نوزادان و مبتلایان به سرطان سینه، از مصرف این ماده به شدت پرهیز کنند.
همچنین وانیلین (Vanillin) درتولید نوتلا استفاده می شود که وانیل نیست زیرا دانه های وانیل که در ماداگاسکار کشت می شود، بسیار گران قیمت است.
دیلی میرور نوشت: وانیلین، ماده شیمیایی ارزانی است که در کارخانه ها تولید می شود و فقط طعم و بوی وانیل را داراست.
شماری از کارشناسان می گویند: وانیلین دارای ام اس جی (MSG) است که به سم بطئی مشهور است.
وانیلین هیچ ارزش غذایی ندارد و می تواند همچون مواد مخدر، کارکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهد و علاوه بر ایجاد سر درد، واکنش های آلرژی را در تعدادی از افراد، بر می انگیزد.
به نوشته دیلی میرور، روغن مصرف شده در تولید نوتلا، روغن پالم است که به افزایش میزان کلسترول منجر می شود که بیماری های قلبی از جمله عوارض آن است.
روغن پالم همچنین در افزایش سموم در کلیه، کبد و ریه موثر است. شکلات نوتلا همچنین میزان کالری را افزایش می دهد به گونه ای که دو قاشق از این شکلات، ۲۰۰ کالری، ۱۱ گرم چربی و ۲۱ گرم قند دارد که نصف میزان مواد ضد سلامت موجود در یک قوطی نوشابه است.
نوتلا نمانام یک شکلات فندقی است که یک شرکت ایتالیایی سازنده اصلی آن در سراسر جهان است و خرید و فروش ان در خیلی از کشورها از جمله در ایران رو به فزونی است.
منبع: سلامت نیوز